Requalification of a wasteland as a shared public garden and an evolving green theatre

 
As part of its sustainable development policy, Champneuville has initiated the conversion of a wasteland into a "multifunctional" place, taking the form of a shared garden as well as a theatre and playground for all generations.
This garden is intended to encourage participation and has therefore been designed with the residents for a better appropriation of the place by its users.
In addition to its "sustainable development" dimension, the site also seeks to be accessible to all and to develop a cultural dimension that can be considered as an educational tool to raise awareness of the need to respect the common property and future generations.
This project is one of the nominees for the 28th edition of the Eco Action Trophies, the leading sustainable development competition for local communities, organised by the Les Eco Maires association.
Localisation(s): 
Champneuville
Date of the document: 
2019

Browse other publications