Ministry of Defence National Centre for Sports : a renovation integrated in the remarkable Fontainebleau forest

Ministry of Defence National Centre for Sports : a renovation integrated in the remarkable Fontainebleau forest
مؤلف المورد
Resource author
Auteur de la ressource

Body

Located in the heart of the Fontainebleau forest, the renovation and expansion of the Ministry of Defence National Sports Centre raised the challenge of a unique and fragile ecosystem. Such a project required a sustainable development policy from the design phase to minimise the impact of the process on the surrounding environment. Therefore, existing fauna and flora protection and conservation, soil protection, rain water management,  material recycling and the rational use of space were taken into account throughout the entire project.